Mio Kuschick

bild mio yosemite

Kort om mig själv: God dag! Jag heter Mio och är 25 år gammal västkustbo. Jag är utbildad pedagog och jobbar till vardags som Internationell sekreterare och projektledare på Scouterna. Jag har flera ställen i världen som jag kallar hemma och har ett intresse för språk. Jag älskar nya utmaningar!

Detta brinner jag för: Unga som gör världen bättre.

När jag var liten ville jag bli: skogvaktare, arkeolog eller detektiv

Mitt hållbarhetsintresse började när: jag var Tysklands ungdomsdelagat till FNs generalförsamling 2017 och fick representera mer än 12 miljoner ungdomar.

På min fritid gör jag: scouting, vandra i naturen, fota, resa (när det inte är en pandemi…)

Min favoritplats på fjället: ”Fränkische Schweiz” i södra Tyskland är där jag har växt upp och ofta vandrat med mina scoutkompisar, Kandersteg i Schweiz är nog bland det bästa i Europa och toppen på Noulja nära Abisko där man kan se lapporten är helt magiskt.

Så bidrar jag till att samhället blir socialt hållbart: glädje skapar välmående och när man skrattar ihop så är det som klister mellan människor

Favoritvalspråk:  No fun, big risk!