Erica Aronsson

Min cykel är… gul, orange och räddaren i nöden för en tidsoptimist som mig.

Bästa resmålet med tåg är… nattåget till Gällivare. Älskar både nattåg och Norrland.

Drömresmålet med tåg… vore till Island. Drömmer annars om att åka till Kroatien, Schweiz, Frankrike, Portugal och Slovenien – dit det ju faktiskt går tåg. Vill se hela Europa!

När jag var liten ville jag bli… barnläkare eller lärare.

Favoritvegomaten är... allt som min syster lagar.

Det bästa jag vet är… träning, naturen, spontanitet och att överraska mina vänner.

Mitt bästa second-handfynd är… ett perfekt par skor som jag bytte till mig på ett klädbyte.

Mitt hållbarhetsintresse började… för länge sedan. Min medvetenhet har ökat under de senaste åren i takt med att jag insett hur akut läget är, och jag försöker numera ha en så hållbar livsstil som möjligt.

Mitt bästa scoutminne… är från Blå hajken Jägarna. Det allra bästa var när vi efter en tuff vandringsdag yogade i solnedgången, när en kille i min patrull trollade fram (torkad) hummus ur sin ryggsäck och när vi hittade ett dass mitt på fjället.

Jag bidrar till att samhället blir hållbart genom… scouterna, att volontärarbeta i en secondhand-butik och genom att engagera mig i olika organisationer med en hållbar framtid som det gemensamma målet.

Mina bästa ledaregenskaper är… att jag är lyhörd och mån om att alla ska må bra.

Jag är scout eftersom… jag föddes in i en scoutfamilj och trivs med det eftersom det inom Scouterna finns många möjligheter att utvecklas, träffa nya människor och åka på spännande arrangemang.

Av Leda för en hållbar värld förväntar jag mig… att det blir sommarens bästa vecka!